SOCOTRA (en bicicleta)

*

<ruta i mapa al final>

Arribar a Socotra (Yemen) sembla fer-ho a un desert emboltat de mar. El Mar d’Aràbia al nord i l’índic al sud fan de bressol de la Illa. Tot és intens. El blau del mar, la cremor del sol, la força del vent, l’abrupta presència de les muntanyes…

Els socotrenys, com passa amb les cultures àrabs, són oberts i hospitalaris. I encara més que això, per ells el concepte d’intimitat és inexistent.
Les estones en companyia d’homes, principalment, i de dones, amb comptades ocasions que guardarem en el record com a tresors, es van anar repetint per tota la illa. Sota porxos compartint la fresca al voltant d’un plat de peix i un arròs. A patis empedrats, seient a les estores i sota l’ombra d’un arbre, tot fent el te. Davant del mar, en coberts de palla, on també dormiríem. A dins les cases de pedra, jaient al terra, mentre els homes mastegaven cat i arreglaven el món, a l’alçada de les petites finestres per on corria una brisa fantàstica!
Els pobles de pescadors són ben bonics. Cases fetes de pedra, amb els seus patis de pedretes, tocant la sorra blanquíssima i de fons les aigües turqueses… L’harmonia perfecte del blanc i blau pescador s’escapça aquí i allà per algun arbre de mango i papaya, un magnoli i algun palmerar. Als wadis de d’interior de l’illa també ens sorprendran les tanques pel bestiar fetes amb canyes i xarxes. Els pobles segueixen sent de pedra i descansen a la vora de rierols, palmerars i gorges. Per sobre de qualsevol mur, quan passem pedalant, veurem aparèixer un cap. Un cap amb mocador, o un cap amb dues potetes que aviat ens empaitaran a canvi d’una salutació.
Però no tot ha estat pedalar per Socotra. Excursions a peu permeten descobrir llocs tan meravellosos com Homhil, amb gorges amb vistes al mar, la cova de Hoq, amb espectaculars estalactites i estalagmites, o el plató de Firmin, ple d’arbres Sang de Drac, que vistos de lluny semblaven un prat ple de rovellons.
Fotos i text Elena Roig i Antoni Tarragón

ITINERARI

mapa socotra

Hadibo – Detwah Lagoon – Qalansiya – Shouab – Deham – Dixam – Badahall – Omak – Zahag – Homil – Archer – Di Hamri – Delisha – Hadibo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s