ASED (cat)

Totes, absolutament totes les persones de qualsevol racó del planeta que he tingut la sort de visitar, egoistament m’han aportat alguna cosa… o millor dit molt, el nostre mal anomenat primer món ho valorem de molt diferent manera després de tornar d’un d’aquests viatges, bé és cert que una vegada allí enyores el “pa amb tomàquet”… però una vegada aquí enyores, entre moltes coses, els somriures dels nens. Aquells de vosaltres que han tingut la gran sort de veure l’etern somriure d’un nen africà, que en la seva pobresa no té una altra riquesa, mes que aquesta…. el seu somriure, difícilment l’oblida.

Podríem ara enumerar centenars d’anècdotes, en les quals hem rebut l’ajuda desinteressada dels seus pobladors, o hem compartit els seus mínims aliments a canvi de senzillament la nostra companyia, desgraciadament és mes fàcil morir-se al centre d’una plaça d’una gran ciutat occidental davant la indiferència dels transeünts, que en el mitjà de la sabana africana del mal anomenat tercer món, allí sempre algú ens estendrà una mà.

Després de tots aquests anys de rebre la seva desinteressada hospitalitat, crec q ha arribat el moment d’ajudar en la mesura del possible al fet que una part d’aquests nens siguin escolaritzats amb uns mínims, sóc dels que pensa que Àfrica l’han d’aixecar les pròpies generacions d’autòctons, hem de donar-los els mitjans perquè explotin els seus propis recursos, a esquena de les aportacions governamentals i algunes ONG que donen però no ensenyen, i quan no tenen el que donar… tot s’enfonsa una altra vegada.

Els nens dels poblats situats a centenars de quilòmetres de nuclis urbans de Mali, en el millor dels casos, tenen un professor per cada cent o dos-cents nens de totes les edats, sense prou material escolar, màxim amb una pissarra, un o dos llibres de text per a tots, algun quadern, i poc més… Sense edificis, fan classe asseguts a terra.

Això ho heu vist molts de vosaltres viatjant per Camerun, Níger, Etiòpia, Burkina, Senegal, Mali, o en llocs com Nigèria, Sudan, etc…

El projecte que vaig iniciar el 2006 amb la ajuda de tots els amics viatgers és el següent:
CONSTRUIR ESCOLES I EQUIPAR-LES

i per això varem fundà la ASSOCIACIO SOLIDARIA ESCOLES DOGONS (ASED)

Logo ASED

http://escolesdogons.blogspot.com.es/

… mitjançant la qual ajudem a escolaritzar mes de 250 nens a Fetendotti, Seguendorou i Dougoussa.

(Queda ben entès que totes les aportacions recaptades van íntegrament al finançament del projecte, no tenim telèfon, ni personal, ni res que pugui desviar un sol euro, tots som voluntaris desinteressats i totes les despeses de desplaçaments sempre van a càrrec de cadascun dels voluntaris).

Fotos Elena Roig i Antoni Tarragón

EL FUNCIONAMENT

LA CONSTRUCCIÓ

ELS POBLATS

ON ESTEM

Vols viatjar a Fetendotti?  Entra a Google Earth i tecleja les coordenades:

14,996-1,87

Deixa un comentari